Papricas de porc cu galuste

de T I M E A in Porc, 15 Mar 2013 | 27034 vizualizari

 

Ne plac foarte mult tocanitele, iar la papricasul cu galuste imi place ca nu mai consider necesar o garnitura langa. Cu un pic de paine si cu muraturi avem un pranz perfect.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • Galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Spalam carnea si o taiem cubulete.

Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins. 

Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.

Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)

Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper. 

Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina. 

Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.

Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.

Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.

Servim cald cu muraturi.

TIPS-URI

1

In loc de pasta de gogosari sau pasta de ardei rosii putem folosi ardei rosu proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu smantana si praz