Am atitea retete pe care tot zic ca trebuie sa le incerc...asa ca daca tot aveam timp si era nevoie de paine in casa am inceput cu painea cu cartofi de la Merisor. Draga mea Meri, dragi bucatarasi, intradevar o paine tare, tare buna...o poti minca si asa simpla cu lapte sau o cana de ceai...
Am fiert cartorii in apa cu sare, iar cind au fost fierti i-am zdrobit cu furculita si i-am amestecat cu untul. Piureul rezultat l-am pus in masina de paine, am adaugat, laptele, apa de pe cartofi, sare, zahar, faina si drojdia proaspata maruntita. Am dat masina pe programul de framintare, am scos aluatul pe masa de lucru cind a fost gata framintat, l-am impartit in sferturi, am facut niste sfere si l-am pus in tava de chec de silicon. L-am acoperit cu un prosop de bucatatrie si l-am lasat la loc caldut sa creasca cam 20-30 minute. Am dat painea la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Am amestecat bine galbenusul cu laptele, am uns bine painea, am presarat seminte de in si am mai dat la cuptor pt 10 minute.
A iesit o paine frumoasa precum un cozonac de sarbatoare.
Pofta buna!!!
1
daca aluatul cere, este prea moale, mai adaugati faina, asta depinde de cantitatea de cartofi pe care o puneti.