Pain rustique-Paine rustica

de Mitinita in Piine, 3 Dec 2012 | 3150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain rustique-Paine rustica:

Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.

Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul cu microunde,unde va sta pana isi dubleaza volumul.

Formam  o minge,aducand marginile dedesupt si o crestam de cateva ori. O lasam deoparte pana se dubleaza ca volum.

In timp ce aluatul creste,pornim cuptorul si introducem o oala de fonta,ca sa se infierbante. Cand aluatul a crescut indeajuns, il bagam in oala fierbinte si acoperim cu un capac.

Coacem painea cam 30 de minute sau pana cand este rumenita si suna a gol cand este batuta pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain rustique-Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

04.12.2012, 13:49

Buna painea de casa mereu

Lau 1

04.12.2012, 20:54

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 17:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)