mi-a cam intrat la suflet painea facuta in casa...si incepe sa-mi iasa din ce in ce mai bine, asa ca fac destul de des...urmeaza cea cu semintre, ca am vazut la multi bucatarasi, si cred ca e delicioasa...
Drojdia am pus-o intr-un bol sfaramata si am lasat-o la cald vreo jumatate de ora. Am pus apoi zaharul si am diluat-o cu laptele caldut, apoi am adaugat 2 lg de faina si am amestecat bine. Am lasat maiaua la cald sa creasca, ceea ce intampla foate repede, cca 5 minute.
Faina am pus-o intr-un bol mai mare, am presarat sarea peste si in mijloc am pus maiaua dospita. Am adaugat iaurtul caldut ( l-am pus la microunde 30 sec), apoi am inceput sa framant cu mana, am adaugat o mana de seminte de susan si am completat cu nesecarul de apa, cat sa iasa un aluat elastic si molcut, dar nu prea moale...Am framantat cam 7-10 minute si am lasat la dospit cam 3 ore... Eu de obicei las painea la dospit cat de mult pot...cu cat dospeste mai mult, cu atat e mai buna...
Am transferat apoi aluatul in tava de copt, nu inainte de a-l mai framanta putin, l-am crestat deasupra cam pana la jumatate, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat si deasupra seminte de susan si putina sare grunjoasa. Am lasat la dospit inca o ora, acoperit, la caldura. Am copt apoi painica la 180 grade cam o ora. Am scos imediat si am udat-o deasupra binisor cu apa rece, apoi am acoperit cu un stergar si am lasat sa se raceasca binisor. Sincer eu am papat o feluita goala si inca calduta...
Pofte mari, deh!