Paine alba cu susan

de RuxyRux in Piine, 19 Ian 2017 | 3249 vizualizari

 

Cred ca nu exista miros mai minunat... paine calda aburinda, abia scoasa din cuptor, o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 675 gr. faina
  • 2 lingurite sare
  • un plic drojdie uscata
  • 430 ml apa calduta

Pentru topping:

  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu susan:

Se cerne faina intr-un lighean, se pune drojdia in mijloc, pe margine sarea, se toarna apa calduta si se framanta aluatul cateva minute. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in  bucatarie.

Cand si-a dublat volumul se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea.

Se lasa aluatul la crescut in tava 30 de minute la loc cald. Painea, se cresteaza apoi se unge cu glazura de apa calda, se prepara semintele de susan.

Painea se coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade, pana se rumeneste ( undeva in jur de 45 de minute)

Taiati painea numai dupa ce s-a racit complet si pastrati-o intr-un servet curat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt