Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de pâine cu cheddar și măsline, ușor de preparat, perfectă pentru orice masă. Gust intens de brânză cheddar și aromă de măsline, într-un aluat pufos și crocant. O rețetă simplă care va cuceri întreaga familie.
Pentru această Pâine cu cheddar și măsline - Rețeta savuroasă și ușor de preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie, brânză cheddar, măsline fără samburi.
Cum se prepara Pâine cu cheddar și măsline - Rețeta savuroasă și ușor de preparat:
Cerne făina într-un bol mare. Fă un locaș în mijlocul făinii și adaugă drojdia, apă călduță. Amestecă puțin cu o spatulă, apoi adaugă sare.
Amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare. Lasă deoparte aluatul.
Taie cubulețe brânza, feliază măslinele, apoi pune-le peste aluatul pregătit și amestecă pentru a se distribui uniform.
Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul să dospească aproximativ o oră.
Preîncălzește cuptorul la 200 grade C și pune vasul în care vei coace pâinea în cuptor pentru a se înfierbânta.
Infaineaza blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit. Da-i o formă după cum dorești.
Scoate vasul din cuptor, tapetează-l cu hârtie de copt și pune pâinea în el. Acoperă vasul cu un capac și pune pâinea la copt, în cuptorul preîncălzit.
Lasă la copt aproximativ 30-40 minute, apoi scoate vasul din cuptor și îndepărtează capacul. Pune din nou pâinea la copt pentru încă 15-20 de minute, până se rumenește frumos.
Scoate pâinea din cuptor și las-o la temperat. După ce s-a răcit complet, o poți tăia.
Incearcă si rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă si bună.
Iti recomandăm si rețeta de Pâine fără frământare.