Acest orez este o garnitura pe care puteti sa o serviti alaturi de preperatele din carne de tot felul. Este foarte gustos si usor de preparat.
Pentru aceasta garnitura de Orez turcesc - Reteta simpla si aromata, ai nevoie de doar cateva ingrediente: orez, fidea, unt si apa.
Cum se prepara Orez turcesc - Reteta simpla si aromata
Intr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem de apa si il punem in oala, il calim la foc mic pana devine transparent, punem apa fiarta sa depaseasca orezul cam doua degete, si sare. Amestecam putin si punem capacul. Il lasam cu focul la minim fara sa amestecam deloc ca altfel se striveste. Il lasam sa isi traga apa incet, cand vedeti ca nu a mai ramas apa cu o furculita dam orezul la o parte si ne uitam pe fundul oalei. Daca nu mai este pic de apa, cu furculita amestecam orezul de la suprafata (nu tot orezul din oala) dar foarte incet, punem capacul, oprim focul si asteptam 15 minute, dupa care se poate servi.
Incearca si reteta gustoasa de Orez sarbesc, una dintre cele mai gustose variante sau reteta de Orez la aburi.
Iti recomandam si reteta de Orez cu spanac, foarte bun la gust.
1
ca sa fie o reusita pe fundul oalei nu trebuie sa se mai vada apa deloc
2
primele 15 minute nu ridicam capacul
3
se prepara pe ochiul mic cu focul la minim
4
daca punem in apa care fierbe 5-6 linguri de lapte ii da un gust mult mai bun orezului
5
orezul, fideaua si untul le puneti in functie de cate portii vreti sa faceti