Foarte mult imi place sa prepar orezul in asa mod. Este o reteta din capitolul Repede , sanatos, si foarte gustos.
Acompaniat de un peste preparat la gratar sau in cuptor veti ramane foarte incantata.
Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua de-a lungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca cu o lingura de lemn.
Se adauga sparanghelul spalat si taiat , si se prajeste impreuna cu orezul. Se condimenteaza cu piper si sare. Se toarna apa ca sa acopere orezul de un deget deasupra lui , se asteapta sa dea in clocot si se pune capacul. Se scade focul la minim si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.
La sfarsit se adauga alcachofa si se amesteca. Se mai lasa sub capac cca 5 minute. Se serveste la masa stropit cu suc de lamaie.