Un pranz de post delicios!
Se rupe broccoli in buchete mici si se fierbe in putina apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se racesc usor sub jet de apa.
Pastele se fierb in apa cu sare pana cand sunt al dente, se strecoara dar nu se clatesc (se pastreaza putina apa din care au fiert pastele).
Intr-o tigaie se toarna 2 lg ulei si se incinge. Se adauga ceapa taiata rondele si tija de telina taiata felii subtiri. Se calesc cateva minute. Se toarna vinul alb, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se adauga rosiile din conserva si se lasa sa mai fiarba. La sfarsit se adauga usturoiul taiat feliute si jumatate din patrunjelul taiat grosier. Se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mai mare se pune restul de ulei de masline, se adauga broccoli, putina apa din care au fiert pastele si restul de patrunjel tocat. Se amesteca totul si se fierbe. Cand e gata, se amesteca cu pastele fierte.
Ciupercile se prajesc in tigaie grill sau se dau la cuptor, cum preferati.
Pastele se servesc impreuna cu sosul de rosii, alaturi de ciuperci.
1
Este perfecta si ca garnitura alaturi de carne.