Chiar daca a inceput postul, eu recunosc, nu pot sa tin. Am zile cand nu mananc nimic, doar ca nu-mi este impus, daca imi spui ''trebuie sa'', fac exact invers....Si pana la urma, nu cred ca daca tii post de la mancare, si pe gura si in gand scoti tot felul de ineptii, esti ''purificat''....
Mai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc domol.
Taiem ceapa verde si impreuna cu amestecul de legume, le calim pana se inmoaie. In orez, adaugam si un cub de Maggi gust de gaina. Cand este aproape fiert orezul, adaugam legumele calite si dam la cuptor cca. 20-30 minute, la foc mediu.
Pieptul de pui il taiem in fasii potrivit de lungi si subtiri, pe care le saram, piperam si le lasam cca 10-20 minute sa intre condimentele in pieptul de pui. Cand este gata orezul, prajim si pieptul de pui. La final, adaugam patrunjel tocat, dupa preferinta fiecaruia, ai mei baieti nu vor ''frunze''..asa ca doar la decor il folosesc...
1
am adaugat si o lingurita de ''10 legume in bucate''
2
peste pieptul de pui, am pus si un pic de boia iute
3
nu prajim tot pieptul, doar cat mancam ( imi place sa fie proaspat prajit)