Orez cu legume si piept de pui

de Constelatialeu in Pui, 19 Mar 2013 | 8060 vizualizari

 

Chiar daca a inceput postul, eu recunosc, nu pot sa tin. Am zile cand nu mananc nimic, doar ca nu-mi este impus, daca imi spui ''trebuie sa'', fac exact invers....Si pana la urma, nu cred ca daca tii post de la mancare, si pe gura si in gand scoti tot felul de ineptii, esti ''purificat''....

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez cu bobul lung
  • 400 g piept pui
  • 200 g legume (morcov, telina, pastarnac, mazare, fasole verde...)
  • 1 legatura ceapa verde
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 1 cub de Maggi Bouillon
  • 40 ml ulei pt. orez
  • 100 ml ulei pentru prajit pieptul
  • 40 ml ulei pt. calit legumele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si piept de pui:

Mai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc domol.

Taiem ceapa verde si impreuna cu amestecul de legume, le calim pana se inmoaie. In orez, adaugam si un cub de Maggi gust de gaina. Cand este aproape fiert orezul, adaugam legumele calite si dam la cuptor cca. 20-30 minute, la foc mediu.

Pieptul de pui il taiem in fasii potrivit de lungi si subtiri, pe care le saram, piperam si le lasam cca 10-20 minute sa intre condimentele in pieptul de pui. Cand este gata orezul, prajim si pieptul de pui. La final, adaugam patrunjel tocat, dupa preferinta fiecaruia, ai mei baieti nu vor ''frunze''..asa ca doar la decor il folosesc...

TIPS-URI

1

am adaugat si o lingurita de ''10 legume in bucate''

2

peste pieptul de pui, am pus si un pic de boia iute

3

nu prajim tot pieptul, doar cat mancam ( imi place sa fie proaspat prajit)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu pui