Desi urmaresc cat pot de mult toate emisiunile culinare si incerc mereu sa fiu la curent cu ultimele noutati in domeniu,macar cele aplicabile in bucataria mea de acasa,totusi pana de curand nu auzisem niciodata de acest sos piri piri.Din cate am si inteles de la Chef Razvan Alexandru sosul asta…nu exista in bucatarii in general,este un sos al lui Jamie Oliver,probabil creat si denumit asa de el…asta nu stiu.Cert e ca mi-au placut ingredientele sosului si l-am adoptat si eu in acest preparat si chiar mi-a placut ce a iesit la final.
Ingredientele pentru sos le-am taiat in bucati mai mici si le-am bagat la blender, le-am amestecat bine,apoi am pus sosul obtinut intr-o tava de yena,am asezat in el pulpele de pui si am dat totul la cuptor pana cand pulpele s-au gatit complet.Din cand in cand am mai deschis cuptorul si am pus cu o lingura sos peste pulpe.
Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a clocotit am pus legumele in ea si le-am lasat sa fiarba 8 minute conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi am stins focul si am pus in aceeasi apa taiteii care au stat acolo 4 minute fara ca focul sa mai fie pornit.
Am scurs apoi de apa taiteii si legumele,am adaugat ulei de susan si i-am servit ca si garnitura pentru pulpele de pui in sos piri piri.Un deliciu,si o masa usoara pentru cina.
Pofta mare!