Orez cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 20 Aug 2013 | 8875 vizualizari

 

Un risotto foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr dovleac placintar
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb moscat
  • 50 gr margarina sau ulei de masline
  • sare,curry dupa gust
  • 250 gr orez
  • 150 gr viofast natural din soia fara lactoza
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac:

Un risotto delicios si simplu de facut.

1.Am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat cubulete mici,l-am pus intr-o cratita incapatoare de marmura,margarina sau ulei de masline,doi catei de usturoi pe care la sfarsit i-am indepartat.

2.Am calit totul cateva minute,apoi am adaugat si vinul alb,curry,sare si am lasat cam 30 minute sa se coaca bine totul adaugand cate putina apa fierbinte in caz ca se usuca un pic.Am pus si capacul si am asteptat.

3.Am adaugat si orezul si inca putina apa,am amestecat destul de des pana s-a copt orezul,am gustat de condimente si am adaugat si viofastul(e un fel de cascaval vegetarian),am amestecat pana s-a topit si am servit in farfurii cu patrunjel taiat fin deasupra.

Se mai poate presara si putin parmezan ras daca doriti un gust mai puternic,este foarte bun,dar eu ma multumesc cu branzica de soia viofast,delicioasa!

TIPS-URI

1

se mai pot adauga si creveti la acest orez cu dovleac,minunati sunt si cu combinatia asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Broccoli in stil Italian