Un risotto foarte bun!
Un risotto delicios si simplu de facut.
1.Am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat cubulete mici,l-am pus intr-o cratita incapatoare de marmura,margarina sau ulei de masline,doi catei de usturoi pe care la sfarsit i-am indepartat.
2.Am calit totul cateva minute,apoi am adaugat si vinul alb,curry,sare si am lasat cam 30 minute sa se coaca bine totul adaugand cate putina apa fierbinte in caz ca se usuca un pic.Am pus si capacul si am asteptat.
3.Am adaugat si orezul si inca putina apa,am amestecat destul de des pana s-a copt orezul,am gustat de condimente si am adaugat si viofastul(e un fel de cascaval vegetarian),am amestecat pana s-a topit si am servit in farfurii cu patrunjel taiat fin deasupra.
Se mai poate presara si putin parmezan ras daca doriti un gust mai puternic,este foarte bun,dar eu ma multumesc cu branzica de soia viofast,delicioasa!
1
se mai pot adauga si creveti la acest orez cu dovleac,minunati sunt si cu combinatia asta!