Budinca cu cartofi si spanac & blue cheese

de Oana in Mancaruri de legume, 6 Feb 2011 | 6916 vizualizari

 

Gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 250 g spanac maruntit (congelat)
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu smantana
  • un ou
  • sare
  • piper
  • 100 g blue cheese, branza cu mucegai de care va place
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cartofi si spanac & blue cheese:

Cartofii se curata, se spala, se taie rondele subtiri, eu i-am taiat cu o razatoare care feliaza. Se pune o oala cu apa si sare la fiert si cand clocoteste apa se pun cartofii si se fierb 5 minute, sa se inmoaie putin. Se scot apoi in apa si se scurg.

Intre timp se prepara spanacul. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga spanacul congelat si o cescuta de apa fiarta de la cartofi. Se acopera si se fierbe inabusit pana scade zeama. Se lasa apoi putin la racit, se amesteca cu smantana si oul batut si cu baza Mirodenia de la Fuchs dupa gust.

Intr-un vas de iena uns cu unt se pune jumatate din cantitatea de cartofi feliati, apoi se adauga spanacul si restul de cartofi deasupra. Branza se taie feii subtiri si se aseaza peste cartofi. Se pune vasul in cuptorul incins 10-15 minute, pana se rumeneste usor branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cartofi si spanac & blue cheese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]