Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot

de gaby_duceag in Slow Cooker, 4 Sep 2015 | 4910 vizualizari

 

Am vrut sa ma conving ca reteta asta nu e buna doar la cuptorul traditional ci face fata si unui mod sanatos de gatire, si nu m-am inselat. O reteta ce-a iesit excelent, o prajitura pe care-am taiat-o calda, nu mai puteam de pofta din cauza mirosului din bucatarie :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana gem de prune
  • 1/2 cana apa minerala
  • o lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • cateva linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1/4 cana ulei
  • o cana si 1/2 faina alba
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • cateva pere mici
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot:

  • pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot  Digital 4,7 lconectandu-l la sursa de curent.
  • intr-un bol incapator pune zaharul impreuna cu gemul, cacaua si apaminerala
  • amesteca pana la omogenizare si topirea completa a zaharului
  • adauga uleiul, bicarbonatul si praful de copt stinse cu zeama de lamaie, si aromele si amesteca
  • faina adaug-o treptat amestecand cu un tel para sa nu se faca cocoloase in compozitie
  • trebuie sa obtii un amestec asemanator cu cel de chec, de consistenta unei smantani groase
  • la final incorporeaza nuca
  • pune hartie de copt in vasul aparatului Crock-Pot digital 4,7 l si toarna compozitia
  • niveleaza frumos
  • perele spala-le, taie-le in doua si scoate usor  casuta samburilor
  • introdu jumatatile de pere in aluat lasand loc intre ele
  • selecteaza din meniul aparatului programul "low" si timpul 3:30
  • de acum nu-ti ramane decat ca dupa aproximativ 2:00 sa rotesti o data vasul de ceramica la 180 grade (in sensul acelor de ceasornic) pentru ca prajitura sa se coaca uniform.
  • spre final pe capacul vasului se va forma mult condens; ridica capacul fara a-l inclina (s-ar scurge apa peste prajitura) si sterge cu un servet curat
  • prajitura e gata daca la atingerea usoara cu degetul simti ca e ferma si nu se prinde aluat de deget; sau mai simplu fa testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

urmareste prepararea prajiturii, e posibil ca in functie de cata faina ti-a intrat in compozitie sa fie gata si dupa 3:15- 3:20.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot