Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

de mihaelar63 in Slow Cooker, 12 Noi 2018 | 5080 vizualizari

 

 Fiecare are o pofta. Sotul meu are cea oaia si cea cu rata in prag de toamna. Musai sa ii indeplinesc dorintele. Bineinteles ca mi-a adus materie prima proaspata de la tara, un sfert de berbecut. Am impartit carnea pentru patru preparate. Prima data am inceput cu o portie de gulas. De mare ajutor mi-a fost slowcookerul Crock-Pot. Am pus carnea la preparat si dupa masa am avut un gulas cu carne delicioasa si frageda.
Am preparat acest gulas unguresc dupa o serioasa documentare.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne berbecut -pulpa cu os si costita
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 2 cepe galbene
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei kapia verde
  • 1 felie slanina afumata [50 gr]
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iute-productie proprie
  • 1 lingura seminte chimen
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot:

  1.  Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare.
  2. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
  3. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie incapatoare. 
  4. Intai ceapa si usturoiul, mai apoi si ardeii.
  5. Adaugati carnea. Sarati. Puneti pasta de rosii, maghiranul, foile de dafin, chimenul si pasta de ardei.
  6. Amestecati si transferati totul in crockpot.
  7. Se pune o cana de apa si se seteaza aparatul pe functia low.
  8. Dupa patru ore si am mai lasat sa se prepare fara capac inca 45 minute. Astfel lichidul in execes s-a evaporat si sosul a ajuns la consistenta dorita.
  9. Ca si garnitura mamaliguta este perfecta.
  10. Presarati patrunjel verde pe deasupra la servire.

                            Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Gulasul de berbecut se serveste fierbinte . Din cauza grasimii se sleieste repede .

2

Pentru balansarea grasimii se serveste alaturi muraturi picante [ noi am avut varza acra ] si un paharel de tuica de prune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa la slow cooker Crock-Pot 4,7 L