Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot

de Ksenya in Slow Cooker, 7 Mar 2019 | 3687 vizualizari

 

Navarinul este o tocana de berbecut  specifice gastronomiei franceze. Ingredientul principal fiind napii suedezi .Este un preparat destul de  consistent .Procesul de pregatire este de lunga durata de aceea ei o considera o mancare de weekend.
E prima oara cand l-am gatit la slow cooker-ul Crock-Pot primit ca premiu.  A iesit super bun .

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de carne de bebecut taiata bucati (indicat si cu os )
  • 4 napi suedezi
  • 6-8 cartofi roz
  • 800 grame rosii taiate bucati la cutie sau facut in casa
  • 1 lingura pasata de rosii
  • 400 grame ceapa
  • eu am avut ceapa –perla
  • 400 grame morcovi taiati potriviti ,eu am pus baby morcov
  • O cana mazare congelata
  • Un bouquet garni clasic
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri de ulei masline
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O cana de vin alb sec
  • 50-80 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot:

Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place.

 

Napii si cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.

Ceapa se taie si ea potrivita in cazul in care nu aveti ceapa mica.

Intr-o tigaie incapatoare punem untul; cand s-a topit, adaugam treptat napii, cartofii si ceapa apoi si morcovii, amestecam la foc mediu pana legumele se caramelizeaza usor.

Adaugam rosiile si pasta de tomate, amestecam apoi vinul si lasam pe foc 5 minute.

 Scoatem carnea din cuptor si o transferam in cuva vasului Crock-Pot , adaugam si legumele, bouquet-ul garni si amestecam. Completam cu supa de legume fierbinte ca acopere bine tocana si lasam sa fiarba incet 4 ore. Inainte cu 15 minute, adaugam mazarea si usturoiul tocat marunt.

 Se serveste fierbinte.

TIPS-URI

1

Reteta de fata se poate prepara si in varianta clasica la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Navarin – tocana frantuzeasca de berbecut la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot