Miroase a primavara si caritele au scos capul la soare..ma rog e deja seara ,dar n-are importanta...taiem musuroiul maine pe ziua....abia sta linistit la frigider....
Blat:
Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare.Galbenusurile le mixam cu 6 linguri de zahar pana se topeste zaharul se adauga uleiul si se mixeaza in continuare.Se adauga cacaoa si praful de copt,omogenizandu-se bine.Se adauga faina cernuta si la final albusurile batute ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort diametrul 20 cm,se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Galbenusurile impreuna cu zaharul ci laptele pe baie de abur pana se ingroasa si zaharul s-a topit.Cat pregatim galbenusurile punem gelatina la hidratat in apa rece.Intr-un castron punem branza mascarpone.Batem frisca bine.Luam galbenusurile de pe foc,le lasam 5-10 min,apoi adaugam gelatina,omogenizam si incorporam in branza mascarpone,la final adaugam frisca.
Asamblare:
Blatul de tort racit il scobim in mijloc in asa fel incat sa lasam o margine de un deget grosime.Partea care am scos-o din mijlocul tortului o sfaramam.Turnam crema in interiorul tortului ,in etape,turnam un strat adaugam zmeura,mai turnam un strat apoi zmeura iar deasupra restul de crema lasam sa se prelinga pe marginile tortului.Apoi imbracam totul cu partea sfaramata de blat.Eu am ornat cu un pic de frisca,imaginandu-mi ca au iesit cartitele la soare.....