Tort Diplomat cu piscoturi

de Sylvia in Torturi, 21 Apr 2010 | 18666 vizualizari

 

Am facut acest tort de ceva vreme dar nu am reusit sa ilpostez pana acum.
Reteta am luat-o de la Cristina din blogul ei : http://criss75-despremine.blogspot.com/ ma tentau tare torturile ei diplomat ,a iesit super lejer.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 tortulete mici sau unul mare :
  • 20 g gelatina ( eu am pus foi ),
  • 5 oua,
  • 1 cutie compot ananas,
  • o portocala,
  • un kiwi,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 lingura faina ,
  • 300 g zahar ,
  • 500 g frisca ( eu am facut-o din smantana grasa) ,
  • o mana de stafide am adaugat eu,
  • 1 pachet mare de piscoturi.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu piscoturi:

Am lasat  gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se ingroasa se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin  se adauga gelatina. Cand este abia calduta se pot adauga  albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare si stafidele  .

 Pentru montajul tortului procedam in felul urmator : Intr-o cratita mai adanca asezam un strat de  folie trasparenta care sa acopere in intregime peretii vasului. Apoi decoram fundul vasului cu fructe decupate si peretii acestuia cu piscoturi trecute o secunda prin compot de ananas .

Turnam apoi crema in tort si acoperim cu un capac de piscoturi. Se lasa fa frigider minim12 ore. Apoi il scoatem din vas asezand un platou sub el si intorcand vasul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

cccris 1

21.04.2010, 20:58

daca tot e butoias sa punem si un vinisor linga

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 09:38

Sylvia 1

23.04.2010, 17:46

Va multumesc de aprecieri, chiar a avut gustul tortului diplomat din Romania . merge si vinisorul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort-Spirala cu inghetata