Muschiulet de porc cu varza rosie

de Bucataras in Porc, 2 Oct 2019 | 3465 vizualizari

 

Mie imi place tare mult varza rosie, odata pentru faptul ca umple farfuria de culoare, apoi pentru gustul deosebit pe care il are. Asa ca azi va propun o reteta de muschiulet de porc cu varza rosie calita. 

 

INGREDIENTE

  • 1 varza rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 muschiulet de porc
  • 1 cub de unt
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru/busuioc
  • 1 lingurita de chimen
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu varza rosie :

Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul.

Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia. 

Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30 minute. 

Pune untul la topit intr-o tigaie, apoi pune muschiuletul de porc in tigaie, sa se rumeneasca usor pe toate partile. 

Incinge cuptorul si muta muschiuletul intr-o tava de cuptor, pentru inca 30 minute, cu tot cu sosul din tigaie, cat sa se patrunda bine carnea, dar sa ramana frageda si pufoasa. 

Pune ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata marunt si varza rosie, sare si chimen. Chimenul, pe langa gustul deosebit pe care il da mancarii are si rol digestiv. Adauga o cescuta de apa, pentru ca varza rosie nu-si lasa prea multa zeama,  acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic. Spre final, cand varza e aproape gatita, poti adauga si bucati de mere rosii peste varza. 

Taie felii fragede din muschiuletul de porc, asaza-le pe pat de varza, pune si o felie de mar alaturi si presara putina verdeata sau foi de ceapa tocate marunt. 

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu varza rosie " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

03.10.2019, 00:38

Am preluat stafeta. Pardon-reteta Merge la favorite !!!

mirela0911 1

03.10.2019, 15:07

O bunatate!

Rocsi 1

04.10.2019, 20:50

Imi place si mie sa gatesc destul de des acest muschiulet! Este o bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc mexican si salata calda de legume