Mie imi place tare mult varza rosie, odata pentru faptul ca umple farfuria de culoare, apoi pentru gustul deosebit pe care il are. Asa ca azi va propun o reteta de muschiulet de porc cu varza rosie calita.
Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul.
Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia.
Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30 minute.
Pune untul la topit intr-o tigaie, apoi pune muschiuletul de porc in tigaie, sa se rumeneasca usor pe toate partile.
Incinge cuptorul si muta muschiuletul intr-o tava de cuptor, pentru inca 30 minute, cu tot cu sosul din tigaie, cat sa se patrunda bine carnea, dar sa ramana frageda si pufoasa.
Pune ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata marunt si varza rosie, sare si chimen. Chimenul, pe langa gustul deosebit pe care il da mancarii are si rol digestiv. Adauga o cescuta de apa, pentru ca varza rosie nu-si lasa prea multa zeama, acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic. Spre final, cand varza e aproape gatita, poti adauga si bucati de mere rosii peste varza.
Taie felii fragede din muschiuletul de porc, asaza-le pe pat de varza, pune si o felie de mar alaturi si presara putina verdeata sau foi de ceapa tocate marunt.
Pofta buna va doresc!