Muschi de porc mexican si salata calda de legume

de papabundetot in Porc, 14 Iul 2013 | 7794 vizualizari

 

De foarte putine ori mi se intampla sa vad o reteta undeva si sa o pot face si eu exact asa cum e si asta nu pentru ca nu m-as descurca :) ci pentru ca imi place ca preparatele mele sa poarte amprenta mea si mai mult le adaptez gusturilor care noua ne plac. Am vazut odata la o emisiune culinara la TV o calatorie a unui bucatar prin Mexic si printre alte preparate era si o pasta/salata de fasole rosie,porumb si rosii si de aici am plecat eu cu aceasta reteta,de aceea am si denumit-o Muschiulet de porc Mexican :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschiulet de porc (eu ii spun pestisor)
  • 2 catei usturoi
  • 1 cepsoara
  • 150 gr porumb boabe din conserva
  • 250 gr fasole rosie din conserva
  • sos soia
  • cimbru,
  • curry,
  • boia
  • rosii uscate
  • 4 feliute carnat chorizo
  • 1 buchetel brocoli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc mexican si salata calda de legume:

Muschiuletul l-am sectionat pe lungine (nu de tot,doar cat sa se desfaca asa ca o carte),l-am batut cu ciocanul de carne pana cand s-a aplatizat. Porumbul,fasolea,usturoiul,cepsoara si carnatul chorizo le-am bagat la blender pentru a face o pasta din ele.Rosiile uscate le-am taiat marunt si intr-o tigaie incinsa cu putin ulei am pus apoi rosiile si pasta obtinuta la blender si le-am lasat 2-3 minute la foc iute pentru a se combina toate aromele intre ele.Am asezonat cu sos soia,curry si boia,iar apoi am pus aceasta compozitie in muschiulet. Am rulat partile laterale si capetele si le-am prins cu scobitori si am asezat muschiul intr-o tava cu putin ulei,deasupra am pus cimbru si am dat la cuptor pentru 1 1/2 ore.

Brocoli l-am taiat buchetele si l-am oparit in apa cu sare 2-3 min,apoi intr-o tava am pus putin ulei,cateva boabe de porumb si fasole pe care le pastrasem din conserve si am tras putin la tigaie,am adaugat si brocoli oparit.

A iesit o mancare gustoasa cu aroma mexicana 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc mexican si salata calda de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit