Musaca

de Ancutsa in Porc, 23 Ian 2017 | 5391 vizualizari

 

Imi place mult musacaua de carne si cartofi, asa ca o prepar de cate ori am ocazia.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 500 g carne tocata de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • Cascaval ras dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

 

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.

 Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Se condimenteaza, iar cand este gata, se da de pe foc, se adauga 1 ou pentru a lega compozitia si se amesteca bine. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.

 Se incalzeste cuptorul. 

 Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi. Separat, intr-un castronel, se bate un ou, care se amesteca bine cu smantana si laptele si apoi se toarna peste musaca. Radem cascavalul si dam tava la cuptorul incins, cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.

 Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.

 Pofta Buna! 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/musaca-6.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce