...pentru inceput vreau sa specific ca riso este un orez mai lunguiet si care este prefiert si asa l-am gasit scris pe punga,asa ca si eu tot la fel ii voi spune ,,riso,,
Pentru inceput luam orezul si il spalam un pic, dupa care il punem la fiert cu cele 4 cescute de apa si un praf de sare. Acoperim vasul in care fierbe orezul si il lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund.
Separat se curata ceapa si se spala, dupa care se pune intr-o tigaie cu un pic de ulei si se inabusa cu un pahar de apa si se lasa pana scade apa si se inmoaie ceapa. Apoi se adauga peste ceapa carnea tocata si secretul gustului dupa gust. Se amesteca pana se albeste carnea. Dupa ce a scazut apa din orez se da deoparte si se amesteca cu amestecul de carne calit si se acopera cu un capac.
Sse poate adauga si marar
Pofta buna!
1
acest orez prefiert ,ramane bobul intreg si nu se lipeste .