Din pacate in ultimul timp nu am mai gasit resursele necesare de timp si energie sa postez mai des si pe blog, sper sa reusesc saptamanile urmatoare pentru ca am o multime sa va povestesc si sa va arat, vreau sa va vorbesc depre modalitati de a taia legumele, despre sosuri, despre organizarea in bucatarie si multe alte lucruri pe care le-am invatat la scoala de bucatari pe care o fac. Astazi va prezint pe scurt niste muraturi asortate care mie mi-au placut foarte mult cum au iesit.
Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea . Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza, adaugam si restul legumelor, buchetele de conopida, castravetii ( eu am avut cornisoni mai mari si i-am taiat in trei parti ) .
Cladim apoi ardeii si restul legumelor si punem printre ei frunze de dafin si cimbru, hrean( daca aveti eu nu am avut ) . Punem apoi boabe de piper si mustar si pregatim apa de pus peste ele. Eu am preparat 3 litri, pentru fiecare litru se calculeaza o lingura de sare si o lingura de otet ( puteti sa puneti si jumate cantitatea de sare si otet dar asa e mai sigur ca va sta si daca nu este un beci ra, eu mai pun cand fierbe si cateva foi de dafin si boabe de piper. Lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul si lasam sa se raceasca putin sa nu se sparga borcanele si turnam peste ardei. Deasupra in borcan se pun frunze aromate (telina, cimbru) si se inchid ermetic cand sunt inca calde.
Se pune un platou sub borcane in camara pentru ca s-ar putea ca in zilele ce urmeaza ( la mine s-a intamplat asa cu borcanele cu filet simplu ) sa iasa putina apa cum fermenteaza varza. Daca scade prea mult se completeza cu apa cu sare si otet facuta dupa reteta data, daca nu scade sa ramana ardeii in afara apei se lasa asa.