Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie

de alldaycooking in Dulciuri, 22 Ian 2012 | 3857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 1 sweetie 
  • 1 mana de zmeura
  • 200 ml sampanie
  • 5 linguri de fructoza
  • 2 linguri de miere
  • 15 gr gelatina vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie:

Am curatat sweetie-ul de coaja, apoi am desfacut pielita fiecarei feliute si am obtinut 130 gr de fruct. 5 gr de gelatina le-am dizolvat in 30 ml apa si le-am incalzit, fara a fierbe lichidul. Aceasta gelatina hidratata am adaugat-o la sweetie si am pasat cu ajutorul blender-ului stick pana cand am obtinut un piure spumos. Am lasat la frigider pana cand am pregatit frisca. Smantana am mixat-o pana cand a inceput sa ingroase, apoi am adaugat treptat 2 linguri de fructoza si am mixat in continuare pana cand a s-a intarit suficient de mult. Am luat 3 linguri de frisca si le-am pastrat pentru decor. Restul de frisca l-am amestecat cu miere si piure-ul de sweetie. Aproximativ 1/3 din aceasta crema am amestecat-o cu zmeura si am presat usor cu lingura astfel incat zmeura sa lase suc si sa coloreze crema. Pentru jeleul de sampanie am incalzit sampania impreuna cu 3 linguri de fructoza, vanilia si 10 gr de gelatina, fara a lasa sa fiarba. Am lasat la rece sa se raceasca, dar am avut grija sa nu se intareasca. Daca se intareste se poate pune putin pe foc si imediat se lichidifica. Am distribuit crema de sweetie in 4 pahare si am lasat putin in frigider (10 minute) sa se intareasca putin. Peste crema de sweetie am adaugat crema de zmeura si am introdus din nou paharele in frigider. Cand jeleul s-a racit l-am adaugat peste crema de zmeura si am lasat la frigider inca aproximativ 1 ora. Am decorat cu frisca, bucati si coaja de sweetie, bobite de rodie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar