- Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte.
- Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea.
- Porneste robotul si omogenizeaza totul.
- Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii robotului.
- Poti face operatiunea si cu mana, lucrand cu varfurile degetelor, intr-un timp cat mai scurt.
- Aduna aluatul intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru o jumatate de ora.
- Pregateste formele de mini tarte (eu am pus in 5 mari, cu diametrul de 8 cm, si in 5 mici) .
- Rupe cate putin aluat , pune-l in forma (nu trebuie unse formele, aluatul are unt) si apasa-l tapetand fundul si peretii formelor de tarte.
- Da formele la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.
- Le scoti si , ajutandu-te de un servet de bucatarie, rastorni tartele calde din forme.
- Prepara Crema
- Intr-un robot de bucatarie, sau cu blenderul, mixeaza branza de vaci impreuna cu o lingura de zahar pudra, zaharul vanilat si doua linguri frisca. Mixeaza pana obtii o crema fina.
- Gelatina o pui la hidratat in 2 linguri apa rece, pentru 3-4 minute.
- Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le pui intr-un ibric, la foc mic, si amesteci incontinuu pana se ingroasa amestecul. Opresti focul si-n amestecul fierbinte pui gelatina. Amesteci pana la diluare. Racesti.
- Mixezi intr-un bol frisca (nu complet, doar cat sa devina pufoasa) apoi adaugi in doua etape crema de branza si galbenusurile, mixand dupa fiecare etapa.
- In tartele reci distribui crema. Nivelezi cu un cutit. Pui deasupra afine pe care le apesi usor cu o lingura.
- Mixezi albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si mixezi pana ce compozitia formeaza tepi la atingere si zaharul e diluat.
- Pui cu lingura albus peste fiecare tarta si caramelizezi bezeaua cu un pistol caramelizator.
- Dai tartele la rece pentru cel putin 2 ore.
Reteta sponzorizata de myman.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.