Ecleruri in forma de inimioara dar si alte forme, umplute cu crema de vanilie sau ciocolata, altele cu limeta, coaja de portocala si pudrate cu zahar.
Eclerurile:
Intr-o craticioara, se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine.
Se pun cu spritul, ecleruri intr-o tava cu foaie de copt (sau folie teflonata) dand forma de inimioara sau alte forme.
Se dau la cuptorul preincalzit, cam 10 de minute, la foc mediu, se scoate tava din cuptor, se inteapa eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru si se da tava inapoi la cuptor, pentru inca 15 minute la foc mic.
Se obtin cam 2 tavi cu ecleruri. Se lasa la racit.
Crema:
Intr-o craticioara, se amesteca bine cu un tel galbenusurile cu zaharul si cu semintele de la o jumatate de pastaie de venilie, se adauga faina si laptele cald si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic (sa nu se formeze cocoloase) aprox 1 minut, apoi se da de pe foc. Se adauga untul si se omogenizeaza.
Se separa crema in mai multe vase, in functie de cate arome doriti sa obtineti. Eu am vrut o crema cu vanilie, putina crema cu coaja de la o limeta si coaja de portocala (pentru sora mea), iar in alt vas, am adaugat cateva patratele de ciocolata neagra si am amestecat repede, cat timp crema era inca fierbinte, pentru a se topi ciocolata.
Se lasa cremele la racit. Dupa racire, se vor mai ingrosa (ca niste budinci).
Se bate frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa.
Se taie eclerurile in jumatati, se umple, se asaza pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala.
Portii: 2 tavi (nu ies foarte multe, cam 42 asortate, adica si mari si mici. Sau 20 de inimi mari. Cam cat pentru un week-end in familie :)
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/ecleruri-inimi-cu-vanilie-ciocolata-si.html