Midii în sos de vin și portocale

de Panacris in Fructe de mare, 16 Iun 2013 | 4872 vizualizari

 

Prima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.

 

INGREDIENTE

  • midii 3000 g,
  • portocale 6 bucăți,
  • vin alb sec 1000 ml,
  • unt 250 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • verdețuri ( rozmarin, tarhon, cimbru, amsățui, măghiran, busuioc, lavandă, coriandru)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în sos de vin și portocale:

Cel mai mult durează curățirea midiilor de toate impuritățile. Atenție se spală sub jet de apă rece cu un burete de sârmă, midiile trebuie să fie închise, dacă sunt chiar puțin deschise, se vor arunca.

Untul se topește într-un vas, încăpător (fiind o cantitate mare de midii,) se adaugă sucul de portocale, sare, piper și mirodenii, apoi se adaugă midiile și vinul, se acoperă vasul, se amestecă midiile prin răsucirea vasului, se lasă la foc iute, cca. 15 minute, până ce s-au deschis toate midiile și scăzut vinul, formându-se un fel de sos.

Se servesc imediat, simple sau cu puțin orez și sosul format.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în sos de vin și portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.06.2013, 11:33

Ce bine arata!

Angelina_Elena 1

16.06.2013, 11:36

Nu am mancat dar arata super!

Anett 1

16.06.2013, 12:28

super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Midii in sos cremos de smantana si vin