Va propun azi o reteta lejera si aromata din bucataria Thailandeza, reteta este luata de la Radu Popovici si testata indelung in mai multe variante, varianta lui era facuta cu creveti, puteti vedea aici reteta : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/11/02/orez-prajit-cu-ou-si-creveti/ . Ii multumesc pentru reteta pentru ca este delicioasa, m-am indragostit de ea. De data aceasta am facut-o cu amestec de fructe de mare pentru ca asta aveam la indemana.
Preparare : pentru ca fructele de mare( decongelate ) necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins , fara adaos de apa pentru ca lasa ele apa.
Dupa 7-8 minute se adauga restul ingredientelor , ghimbirul, usturoiul, soia si ardeiul iute si se lasa la gatit 2-3 minute. Impingem ingredientele spre marginea tigaii atat cat sa obstinem un loc gol in mijloc si punem acolo oual batut cu putina sare si ceapa verde .
Amestecam energic si apoi adaugam orezul ( eu l-am pus chiar la final pentru ca era fiert foarte bine ), mai condimentam daca trebuie cu ghimbir si ardei iute dupa gust si servim cu patrunjel sau coriandru.