Melci cu rahat si miere

de Bucataras in Dulciuri, 1 Mai 2009 | 37960 vizualizari

 

Alina este fara discutie autoarea unor retete deosebite. Palarioarele cu mere sau Cufarul cu surprize si florea nebuna stau marturie. Incercati inca o propunere a Alinei:

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 50 gr zahar pudra
  • 600 gr faina
  • 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker
  • 150 gr margarina maestro
  • 250 ml lapte
  • 300 gr rahat
  • 100 gr miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu rahat si miere:

Trei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul de lapte. Se lasa la dospit pentru 15-20 de minute.
Folosesc pentru prima data garantul pentru aluaturi dospite, dar s-a comportat excelent, aluatul a crescut foarte repede.
Se intinde apoi o foaie si se unge cu restul de margarina. Se impacheteaza si se intinde din nou o foaie dreptunghiulara. Se taie fasii de 2 degete grosime si se aseaza pe mijloc, pe lungime bucatele mici de rahat. Se preseaza marginile si se formeaza melcii rasucind fasiile.

Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se coc la 180C pana se rumenesc frumos. Cand ii scoatem din cuptor, ii ungem asa fierbinti cu miere.

Sunt minunati ! Pufosi si deliciosi !

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu rahat si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras 1

13.06.2013, 22:35

Garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker conţine un amestec din praf de copt şi drojdie uscată. Această combinaţie are ca urmare o afânare deosebit de bună a aluatului şi garantează în acelaşi timp gustul specific al aluatului dospit. Este un produs uşor de folosit şi dă rapd rezultate deoarece nu este nevoie de încălzirea ingredientelor şi de timpul necesar pentru dospit!

monik80 1

17.03.2015, 21:08

super buni

mihaelar63 1

17.11.2016, 22:18

Faini !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Cartof