Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru

de Zamfira in Mancaruri de legume, 28 Mai 2013 | 49129 vizualizari

 

O mâncare de origine turcească, gustoasă caldă dar şi rece.
Bucătăria turcească este urmaşa tradiţiilor culinare otomane. Şi cum imperiul otoman a intrat în contact cu multe alte popoare, nu este de mirare că specialităţile turceşti sunt atât de variate, cu influenţe atât asiatice, cât şi balcanice.
Sud estul Turciei este faimos pentru reţete de kebab, baklava si kadayif. În partea de vest, unde se cultivă intensiv măslinii, bucătăria turcească foloseşte mult măslinele şi uleiul de măsline. Legumele şi verdeţurile sunt nelipsite în mâncarea din zonele învecinate Mării Mediterane, Mării Egee şi Marmara. În mod surprinzător, turcii se dau în vânt şi după paste, dar numai în anumite zone, de exemplu în Anatolia.
Chiar dacă în ultimii ani şi viaţa lor este agitată, ca şi a noastră, turcii preferă încă mâncarea gătită în casă, iar o masă în familie tradiţională include legume, atât în mâncare cât şi în salată, carne tocată şi pilaf de bulgur, alături de un sos făcut din iaurt şi castraveţi (influenţă grecească). O altă masă tradiţională este cea formată din carne şi fasole uscată, consumată cu pilaf de orez.
Sursa: Bucătaria turcească

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole pastai
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1 lingurita chimen
  • 400 ml bulion
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura cimbru
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru:

Curatati pastaile de codite si de ate deoarece acestea nu se fierb si raman tari. Spalati fasolea. Intr-o oala fierbeti apa si apoi adaugati fasolea pastai pentru 8-10 minute, in functie de grosimea lor. Pastaile trebuie sa isi schimbe  culoarea si sa se inmoaie putin, fara sa fie complet gatite. Apoi strecuram fasolea. Daca folositi pastai inghetate, nu trebuie sa opariti pastaile.

Curatam si spalam ceapa si usturoiul. Tocam ceapa si usturoiul. Punem ceapa la calit in ulei pentru 2-3 minute, apoi adaugam usturoiul taiat rondele pentru 1 minut, apoi rosiile spalate si tocate marunt.  Lasam totul sa se caleasca 2-3 minute.

Punem chimen, zahar, sare si piper in bulion. Daca bulionul este prea gros putem adauga 1 pahar de apa (este recomandat adaugarea unui pahar de apa, ajuta la fierberea fasolei in cuptor).

Intr-un vas, tava yena punem ceapa cu rosiile calite, fasolea, bulionul cu condimentele si deasupra o lingura de cimbru.

Dam tava la cuptorul incalzit pentru 40 minute pana cand bulionul incepe sa scada. 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Micutza Luana 1

08.09.2013, 20:30

bunaa

Giana 1

09.09.2013, 08:25

Este foarte buna si usoara

ryta 1

24.03.2014, 16:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde scazuta cu usturoi si smantana