Pot fi consumate ca si salata sau chiar ca o garnitura la diverse fripturi.
Noi am servit cu peste la gratar.
Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute)
Daca avem fasole verde la congelator, se va pune la fiert direct congelata in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin si se va lasa aproximativ 10 minute, intrucat este deja prefiarta.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de apa si se amezteca cu marar tocat fin.
Ghebele se curata bine de impuritati si se spala in cateva ape, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare, in acelas timp cu fasolea verde.
Se lasa la fiert 20-30 de minute, dupa caz, pana cand se vor inmuia bine.
Se pune uleiul la incins intr-un vas incapator, o tigaie antiaderenta si se calesc in el ghebele si ceapa rosie tocata solzisori.
Cat timp fierb ingredientele, ne ocupam de usturoi.
Se curata usturoiul si se paseaza ca pentru musjei cu putina sare, apoi se freaca cu uleiul de masline, se adauga piper dupa gust si se stinge cu putin otet balsamic si supa sau apa.
Pe un platou, se aseaza fasolea verde, scursa bine si amestecata cu mararul verde, apoi se pun peste ea ghebele si usturoiul.
Sunt foarte bune in aceasta combinatie!