Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar

de Sylvia in Mancaruri de post, 17 Noi 2010 | 17053 vizualizari

 

Va prezint azi o mancare simpla si aromata dar totodata deosebita din cauza unor mici detalii. La mancarea de ciuperci am adaugat hribi uscati rehidratati care i-au dat o aroma de vis si am servit mancarica cu niste patrate de mamaliga la gratar, un deliciu......

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 500 grame de ciuperci ( eu am pus ciuperci champinion ),
  • o ceapa de marime medie ( echalote am pus eu),
  • o lingura de ulei,
  • un sfert de ardei rosu, 
  • o mana de hribi uscati rehidratati,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 cuburi de legume facute de mine am mai pus eu : http://bucataria-sylviei.ro/cuburi-de-legume.html.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar:

Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliate de data asta ).

 Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii pentru ca e foarte aromata.

  Intr-un vas punem ceapa tocata fin si uleiul si apoi adaugam ciupercile si condimentele. Eu am folosit si de aceasta data ceanul de  fonta, il folosesc la absolut tot ce inseamna pregatit mancare pe aragaz. Dupa ce lasam sa se caleasac putin ciupercile adaugam hribii rehidratati taiati bucati si turnam apa in care i-am rehidratat si adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam sa se faca la foc mic pret de 15-20 minute .

 In timp ce se facea mancarica, am facut o mamaliga putin mai consistenta, am intins-o pe un platou neaderent si am aplatizat-o intr-un strat de 2-3 cm. Se decupeaza dreptunghiuri de marimea dorita si se prajeste pe gratarul pensulat cu ulei de masline. Face o crusta aurie si usor crocanta, extraordinara la gust, iar in mijloc ramane moale. E de vis mamaliga asta, in bucataria italiana am vazut prima data metoda asta si i-am ramas fidela . Puteteti sa puneti si unt sarat inloc de ulei daca nu este de post .

 Am servit ciupercile fierbinti cu mamaliga la fel fierbinte si aromata . Sincer va spun a fost de vis, hribii si-au lasat aroma exact cat trebuie, mamaliga a avut rolul ei ….o mancare lejera si aromata. Sper sa o testati si sa imi spuneti ca am avut dreptate.

TIPS-URI

1

La sfarsit am adaugat putin amidon sa ii dau onctuozitate si  verdeata aromata, eu am pus marar de data asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Criss 1

22.11.2010, 12:46

Sosesc. Ador ciupercile.

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Vero ce ma bucur sa te vad abia astept zilel de peste o sa fac o reteta de-a ta

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Criss te servesc cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute dietetice cu ciuperci