Pentru astazi am pregatit o mancare rapida, dintr-o leguma mai putin cunoscuta la noi. Nu stiu de ce, pentru ca eu mananc bame de cand ma stiu. Adevarul e ca proaspata nu se prea gaseste in toate pietele. Eu am norocul sa o cultiv in gradina, asa ca imi este la indemana.
Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.
Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.
Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.
Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute).
Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.
1
In magazine se gaseste conservata in suc de rosii. Si aceea este buna ca sa faci mancarica asta. Eu n-am pus carne, dar mancarea de bame poate fi facuta si cu carne, ca orice mancare de legume.