Bourguignon Vegetarian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 30 Noi 2012 | 4648 vizualizari

 

De când am văzut filmul Julie& Julia mi-am dorit să încerc Beuf Bourguignon. Și am reușit să fac acest preparat în varianta vegetariană.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt la temperatura camerei
  • 250 grame de ciuperci, fără picioruș, tocate
  • 1/2 morcov tăiat rondele
  • 1 ceapă galbenă mică tocată fin
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 150 ml vin roșu (am folosit St. Chinian 2010)
  • 300 ml supă de legume
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 200 grame tagliatele pentru servit (am folosit tagliatele cu leurdă)
  • 2 linguri fire de chives/ pătrunjel tocate pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bourguignon Vegetarian:

Se încălzește jumătate din cantitatea de ulei și jumătate din cea de unt la foc mare și se adaugă ciupercile care se gătesc până se rumenesc, dar nu au eliberat încă lichid, aproximativ 3-4 minute. Se scot pe o farfurie. 

Se reduce focul la mediu, se încălzește restul de ulei și se adaugă morcovul împreună cu ceapa și cimbrul și se asezonează. Se gătesc pentru 10 minute, amestecând frecvent. După cele 10 minute, se adaugă ceapa și se gătește până devine aurie, după care se adaugă usturoiul. După un minut se deglasează tigaia cu vinul, la foc mare până când lichidul este redus la jumătate. Se adaugă pasta de roșii și supa, apoi ciupercile împreună cu lichidul lor, iar când începe se fiarbă se reduce focul la mic și se fierbe 20 de minute, până când ciupercile sunt fragede. 

Separat se amestecă cu furculița unul rămas cu făina și se adaugă în tigaie amestecând până se dizolvă și se mai gătește 10 minute până când se îngroașă sosul și se asezonează. 

Tagliatele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. 

Se servesc ciupercile peste tagliatele și decorate cu fire de chives sau pătrunjel tocate.

TIPS-URI

1

Se poate adăuga și creme fraiche în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bourguignon Vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

alba_zori 1

02.12.2012, 08:09

minunat,si eu am vazut filmul foarte frumos,si ti-a iesit bine taliatelele,vreau si eu sa fac

Satisfyyourcravings 1

02.12.2012, 10:29

Multumesc!

deyutzky 1

02.12.2012, 18:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bourguignon de ciuperci cu paste