Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa

de Krystyan Trendy in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2013 | 3605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1lingurita de sare
  • 300g malai
  • 100 g sorici
  • 100 g branza
  • 1 ceapa rosie
  • ulei pentru uns ceaunul
  • 150 g smantana
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa:

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.

Cand mamaliga este aproape gata,se unge un ceaun cu ulei ,se rastoarna mamaliga,se adauga branza,si bucatele mici de sorici . 

Lasam in cuptor,10-15 minute.

Smantana se amesteca cu marar tocat (spalat cu apa rece inainte) si putina sare.

Scoatem din cuptor ceaunul , punem mamaliguta pe o farfurie si smantana alaturi.

Curatam ceapa,o spalam si  putem adauga felii de ceapa langa mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana