Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2013 | 15357 vizualizari

 

Sotul meu nu prea mananca mamaliga (daca va vine sa credeti :) ). Dar aceasta mamaliguta in straturi, cu branza si cu sunca, pur si simplu a devorat-o. Ii aducea aminte de o mancare facuta de parintii lui din Ardeal, dar putin altfel. Voi face si asa cum povesteste el, alta data. Mancarica asta este gustoasa, simpla, usor de preparat si de mancat.

 

INGREDIENTE

  • 300 g malai extra
  • 250 g telemea de oi
  • 250 g costita (sunca)
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 1-2 peperoni
  • 2-3 lingurite ketchup
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca:

Preparati intai o mamaliguta nu prea vartoasa, din malai, 1,5 litri de apa si putina sare. Toata lumea stie cum se face o mamaliga, nu?

Taiati costita in feliute foarte subtiri sau cubulete si caliti-o putin intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu are destula grasime, puteti pune si o lingura de ulei. Ungeti un vas de sticla termorezistenta, mai inaltut, cu putin unt, puneti un strat nu prea gros de mamaliguta, jumatate din cantitatea de costita, din nou mamaliguta, jumatate din telemea rasa, costita ramasa si incheiati cu restul de mamaliguta.

Aveti grija sa intindeti frumos fiecare strat de mamaliga cu o spatula uda si din loc in loc mai strecurati cate un cubulet de unt. Deasupra presarati restul de telemea, peperoni taiati feliute subtiri, restul de unt si dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 20 de minute.

Cand serviti portiile, decorati cu patrunjel, cate o lingurita de smantana si cateva picaturi de ketchup, pentru aspect. Mie mi-a placut mai mult calda, dar nici rece nu-i de lepadat.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv "Taci si inghite"