Umplutura:
Ceapa si usturoiul marunt tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Sucul obtinut se rastoarna peste ceapa. Cand ajunge la punctul de fierbere se adauga pieptul de pui si ficatetii, toate taiate cuburi potrivite ca marime. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Daca este necesar se adauga si putina apa. Se potriveste gustul de sare si se condimenteaza cu busuioc si oregano. Cand este gata se da tigaie deoparte si se lasa la racit.
Mamaliga:
Cel mai indicat vas pentru a pregati mamaliga este cel de tuci. Se pune apa la fiert cu sare si cand incepe sa clocoteasca se adauga cate putin malai, amestecand intr-una pana incepe sa se ingroase, dar fara a fi prea tare. Se pune deasupra untul taiat bucatele si telemeaua. Se omogenizeaza. Se aduna de pe margini cu dosul lingurii, se rastoarna pe o farfurie si se imparte in 2 parti.
Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt punem un strat de mamaliga, acoperim cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem umplutura de carne cu ficatei putin racita. Acoperim cu cel de-al doilea strat de mamaliga si unul de cascaval.
Dam vasul la cuptor, la foc mediu, pana se topeste cascavalul.
Pentru aceasta reteta am pornit catre bucatarie cu gandul la reteta lui Medi :)) dar am schimbat ajunsa fiind in fata frigiderului. :))