Mamaliga cu sos de rosii in straturi

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2010 | 12936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • unt cat o nuca
  • supa de pui sau de legume
  • apa
  • malai
  • 300 g telemea de vaca
  • 100 g bacon
  • 100 g sunca
  • 4-5 rosii
  • 150 g parmezan
  • 1 ardei gras rosu
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu sos de rosii in straturi:

Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in unt.Intr-un ceaun pregatim mamaliga astfel:se pune apa, supa , un praf de sare si lasam sa dea in fiert.Se adauga ceapa calita si apoi malaiul amestecand continuu.Se lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 min.

Separat curatam rosiile de coaja si le dam prin razatoare apoi le calim in putin unt pana scade zeama.

Intr-un vas termorezistent, uns si tapetat turnam in straturi jumatate din mamaliga, netezim cu ajutorul unei spatule si apoi punem jumatate din telemeaua rasa, baconul  si sunculita taiate felii subtiri si la finalrestul de mamaliga.Peste ultimul strat de mamaliga se pune sosul de rosii, restul de telemea si presaram parmezanul ras.Decoram cu fasii subtiri de ardei gras si dam la cuptor pentru circa 40-45 min.Inainte de servire lasam sa se raceasca circa 10 min. si asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu sos de rosii in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu unt si marar