Lasagna cu sos ragu si ciuperci

de mikidaniro in Lasagna, 31 Ian 2012 | 6900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa(cca 20 de foi)
  • 10 felii branza topita
  • 200 g bacon sau kaiser
  • 3 oua
  • 500ml smantana lichida
  • 300 g cascaval
  • sare,piper
  • 2 foi de dafin
  • Sos ragu:
  • 1 kg carne tocata(vita,porc sau amestec)
  • 1 l suc de rosii
  • 500ml vin rosu
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sos de ciuperci:
  • 300g ciuperci proapspete
  • 2 cepe mari-200g
  • 2 morcovi-200g
  • 500ml suc de rosii
  • sare,piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu sos ragu si ciuperci:

Sos ragu:

Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.

Sos de ciuperci:

Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min

Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica

Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu,apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere.Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi,adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita,bacon,cascaval,foi,sos ragu,iar branza topita,bacon si cascaval,foi,iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite(o vanata potrivita)

2

puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu sos ragu si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

iry-gabriela 1

31.01.2012, 18:39

arata fff bine

mikidaniro 1

31.01.2012, 19:28

Multumesc tuturor pt aprecieri!
pt fiecare cate un si un

babi5 1

27.08.2013, 12:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagne Bolognese