" Din alta lume" "Mancarea preferata pe anul 2017"....asa am primit laude... in consecinta nu pot decat sa ma bucur si sa va ofer cu drag reteta!
Eu am tocat ceapa impreuna cu carnea, am pus compozitia intr-o cratita maricica, in uleiul incins si am tinut-o pana s-a albit complet...desigur am amestecat permanent, am intors carnea, apoi am pus apa, fix cat sa o acopere si am lasat-o sa fiarba in jur de 10 minute.
Am adaugat busuiocul, pasatta de rosii, sarea, piperul, in jur de 5 linguri ketchup, zaharul, practic in acest moment, am dat gustul care imi place acestui sos.
Intr-o tava dreptunghiulara, aprox. 27/37, am pus cu polonicul putina zeama, am asezat primul strat de foi de lasagna, apoi am pus din nou strat de sos, am pus deasupra cateva linguri de smantana, am intins-o cum am putut, apoi am pus felii de cascaval si din nou am repetat, sos, smantana, cascaval.
Peste ultimul strat de foi, punem partea ramasa de sos, din nou smantana si ketchup, apoi razuim cascaval, presaram busuioc.
Am copt lasagna 40 de minute la 180 de grade C.
O minunatie!
1
Daca sosul vi se pare prea fluid, il puteti lega cu o lingura de faina.