Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie la calit. Se pune sare si piper, se mai lasa sa se caleasca un pic si se adauga carnea lasand focul potrivit.
In acest timp se topeste untul intr-o craticioara peste care se adauga faina si laptele treptat amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se pune sare si piper. Consistenta trebuie sa fie ca o ciulama mai subtire.
Se da deoparte si se pregateste sosul de rosii astfel: intr-o alta craticioara se pune 1 lingura de ulei si se adauga pulpa de rosii peste care se adauga mirodeniile italiene, lasand sa clocoteasca putin, apoi sa da deoparte. Carnea care s-a calit in timpul cand am pregatit sosurile se da la rece si apoi se pune mararul si oul si se amesteca bine.
Se asambleaza acum lasagna: intr-o tava nu prea mare de 20/26 cm se pun mai intai sosul alb, deasupra sosul de rosii, apoi foile de lasagna (pe care eu le-am clocotit cam 5 minute si le-am scurs punand apoi apa rece peste ele sa nu se lipeasca). Din nou am pus sosul alb si sosul rosu si peste am pus carnea si parmezanul, apoi iar foile de lasagna, sos alb, sos rosu, carnea, parmezan, iar foi de lasagna si acum se pune sosul rosu mai intai si apoi sosul alb terminanad cu parmezanul.
Se da la cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna
1
foile de lazagna se pot fierbe doar daca vrei se pot lasa si asa.Eu am folosit doar 9 bucati de foi din 16