Lasagne Bolognese

de Corinuta in Lasagna, 3 Dec 2012 | 5041 vizualizari

 

Preferatele lu' fii-mea...:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi de lasagne
  • 100 g parmezan
  • Pentru sosul ragu:
  • 600 g carne tocata de vita (sau de care va place)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 400 g rosii decojite cuburi
  • rozmarin, salvie
  • sare, piper macinat
  • Ptr sosul bechamel:
  • 800 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • nucsoara rasa
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne Bolognese:

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cam 30 de minute amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15 minute impreuna cu acestea.

Intre timp se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in untul topit, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, o patrime de sos bechamel, o patrime din sosul ragu, o lingura de parmezan. 

Se repeta tot aranjamentul inca de 3 ori, ultimul rand de foi de lasagne care se acopera cu sos bechamel si parmezan. 

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

04.12.2012, 09:12

buna tare

_Alina_ 1

04.12.2012, 09:27

yum, yum!

MonaMimi 1

04.12.2012, 10:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna bolognese