Daca va plac gogosile unguresti cu branza sarata si aveti pofta sa le mancati incredibil de rapid...atunci sa tineti minte reteta! Sunt atat de fragede, incat se topesc in gura!
Se fac cat ai clipi si dispar din farfurie pana deschideti gura, asa ca daca aveti intrusi in bucatarie...aveti grija ca poate nu mai apucati sa le gustati pana le terminati de prajit! :))))
Ca la bucatarasi acasa!
In mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba!
Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul.
Pe o suprafata infainata (eu am folosit amidon), punem aluatul si-l impartim in zece bucati egale ( aprox).
Infainam bine si punem cate o bucata pe care o intindem cu degetele, apoi cu podul palmei. Formam toti langosii. Avem grija sa le intindem subtire, dar nu atat incat sa se rupa.
Le prajim in uleiul incins bine, dar nu punem mai mult de doua bucati maxim 3 in acelasi timp.
Langosii ii vom praji in ulei pe ambele parti, nu plecam de langa tigaie, pentru ca se fac extrem de repede, si ii scoatem pe un platou cu hartie absorbanta.
Putem sa ii mancam cu branza ( eu am pus-o doar de decor) sau simpli, pentru ca au destula.
Foarte gustosi, la noi au avut mare trecere!