"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Va prezint o combinatie delicioasa cu o explozie de arome datorata condimentelor Delikat.
Carnea se transeaza in 10 felii aproximativ egale si “batem” cirma 1 minut cele10 felii cu un batator de snitele.
Curatam usturoiul si jumatate din cateii de usturoi ii taiem in felii subtiri pentru carnea de porc, iar restul de cateti de usturoi ii taiem pe jumatate pentru cartofi.
Intr-un bol pregatim amestecul de condimente pentru carnea de porc si anume: adaugam fellile de usturoi, condimentele pentru porc, boia de ardei dulce, cimbrisor, sare, piper, putina apa si ulei. Amestecam si adaugam feliile de carne, acoperim bolul cu o folie alimentara si il lasam la concelator circa 10-15 minute.
Dupa cele 10-15 minute, ne pregatim de impletit: luam felia de carne si o transam in trei fasii, dar nu taiem de tot cele trei fasii, ci cam trei sferturi, impletim fasiile, iar la sfarsit legam impletitura cu ata. Procedam astfel pentru toate cele 10 felii de carne.
Intr-o tava adaugam ulei si asezam carnea, dupa care adaugam apa cat sa le cuprinda.
Vom da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit pana carnea se va rumeni frumos, in cazul in care este necesar, se mai poate adauga apa. Dupa ce scoatem tava din cuptor, cu o forfecuta si cu multa griga taiem ata.
Mai departe ne vom ocupa de cartofi:
Curatam cartofii de coaja si ii taiem pe jumatate.
Intr-o oala adaugam apa si, cand aceasta atinge punctul de fierbere, adaugam putina sare, iar mai apoi cartofii.
Vom lasa cartofii sa fiarba circa 10 minute, dupa care ii scurgem de apa.
Intr-o tava adaugam putin ulei si mai apoi cartofii. Peste cartofi vom punem sare, piper, condimente Delikat pentru cartofi si o cana de apa.
Vom da tava la cuptor in cuptorul preincalzit, circa 15-20 minute (daca mai este cazul, puteti adauga apa) sau pana cand cartofii devin aurii, apoi scoatem tava din cuptor si cu o furculita vom presa putin cartofii. Apoi adaugam rozmarinul, usturoiul si stropim cartofii cu putin otet balsamic.
Dam din nou tava la cuptor pentru inca alte 10 minute.
La momentul servirii, se asaza pe o farfurie impletituri de porc si cartofi alaturi de o salata de legume proaspete sau muraturi, in functie de preferintele fiecaruia.
Pofta buna!
1
In functie de cuptorul fiecaruia, carnea si cartofii pot fi lasati mai mult sau poate mai putin la copt.
2
Aveti grija sa nu lasati cartofii prea mult la fiert, deoarece vor fi introdusi la copt, iar mai apoi presati cu o furculita pentru ca aromele de la otetul balsamic, rozmarinul si usturoiul sa patrunda in cartofi.
3
Combinatia de otet balsamic, rozmarin si usturoi da o savoarea aparte cartofilor.