Chiftele din carne de porc

de Merisor in , 25 Iun 2018 | 5032 vizualizari

 

Ne plac chiftelele și le prepar foarte des, însă acestea sunt mai speciale, deoarece le-am asezonat cu Delikat, condimente pentru chiftele.
Chiar bune au ieșit cu multitudinea de legume uscate din plicul Delikat, pe lângă legumele proaspete folosite de mine. 
Legumele uscate sunt mult mai aromate decât cele proaspete, așa că și preparatele ies mai gustoase.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fleică de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cartofi micuți
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură Delikat, condimente pentru chiftele
  • sare
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne de porc:

Trecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul.

Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă.

Pătrunjelul verde îl tocăm mărunt.

Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și adăugăm delikatul, condimente pentru chiftele.

Adăugăm și sare, după gust și omogenizăm bine amestecul.

Formăm chiftele de mărimea unei nuci și le prăjim în ulei încins, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.

Le scoatem cu spumiera într-o sită, sau pe prosoape de hârtie absorbante.

Le servim calde, sau reci, ca aperitive, cu muștar, cu legume proaspete, sau cu diverse sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă