Gulii umplute

de diaconta in Mancaruri de legume, 12 Iun 2011 | 6216 vizualizari

 

O mancarica delicata si gustoasa,tare mi-a placut cand am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu.A ei este insa cu mult mai "aratoasa".

 

INGREDIENTE

  • 6 gulii
  • 300 gr carne de porc tocata
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 3 buc morcovi
  • ulei
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • o rosie
  • condimente
  • verdeata(marar,patrunjel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute:

Guliile se curata si se scobeste miezul.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare,pana cand se inmoaie putin.

Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovul se razuieste.Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune jumatate din cantitatea de ceapa si jumatate din cantitatea de morcovi.Lasam putin sa se caleasca,apoi adaugam carnea tocata.Adaugam foarte putina apa cat sa se inmoaie carnea.Cand carnea este suficient de patrunsa,condimentam si adaugam si marar si patrunjel.

Miezul scobit al guliei il tocam marunt,il vom folosi la sosul pe care il punem peste gulii.

Intr-o alta cratita punem ulei si prajim ceapa ramasa,morcovii si miezul de gulie.Adaugam doua linguri de faina,amestecand repede iar apoi laptele.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Apoi condimentam,adaugam rosia taiata marunt.

Intr-un vas termorezistent asezam guliile umplute cu compozitia de carne.Turnam peste ele sosul obtinut si le punem in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

Daca spre final acestea se rumenesc prea tare,se acopera cu o folie de aluminiu,pentru a evita ca acestea sa se arda.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (83)

diaconta 1

25.04.2012, 20:22

Cristina merita sa le incerci
chiar le-as face si eu din nou

lili 1

03.03.2013, 10:49

vai ce pofta imi faci cu ele!!! De mult vreau sa fac si eu...te pup!

diaconta 1

03.03.2013, 11:09

Lili foarte bune sunt
sigur ca pentru cei care se impaca bine cu gulia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii