Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca.
Am cernut faina intr-un vas mai incapator, am frecat putin galbenusurile si am batut spuma albusurile. Am incalzit putin laptele in care am topit zaharul. Nu am pus toata faina de la inceput in vas, doar 400 g restul am adaugat pe parcursul framantarii.
Peste faina din vas am pus maiaua crescuta, galbenusurile frecate, laptele cu zaharul si am amestecat cu o lingura.Treptat am adaugat faina si esenta de lamaie. Am adaugat faina pana am obtinut o coca elastica, nu foarte tare , pe care am framantat-o putin cu mana adaugand si uleiul.
Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.Am intins coca, incercand sa folosesc cat mai putina faina, intr-o foaie de aproximativ un cm ,am taiat discuri din coca cu ajutorul unui pahar.Am mai lasat sa creasca 10-15 minute, apoi le-am prajit in uleuil incins. Le-am scos din uleiul incins intr-un vas in care am pus hartie de bucatarie.
Am topit ciocolata si cu ajutorul unui pos am umplut gogosile cu ciocolata. Le-am servit pudrate cu zahar pudra.
1
Ciocolate se poate topi cu 3-4 linguri de frisca lichida, smantana, lapte sau ulei.