Salam de biscuiti reteta
Un desert ce te scoate din incurcatura in zilele de post
Salam de biscuiti reteta
Intr-o oala punem la fiert, la foc mic : apa, zaharul , stafidele si cacaoa. Cand dau in clocot, adaugam rahatul taiat cuburi marisoare. Mai lasam 2-3 clocote si oprim focul. Lasam putin la racit, apoi topim in sosul obtinut un pachet de margarina. Adaugam si cele 2 fiole cu esenta de rom si amestecam.
Biscuitii se rup in maini sau se zdrobesc cu sucitorul, avand grija sa nu fie bucatile prea mici. Adaugam peste ei sosul cu rahat si mestecam energic, pana ce tot sosul este absorbit de biscuiti. La nevoie se mai adauga sirop de zahar si cacao. ( Eu nu mai pun, pentru ca nu-mi place sa fie prea gelatinos, imi place mai uscat, sa simt mai bine biscuitii :D )
Pe o folie alimentara presaram un strat de nuca de cocos . Formam cu mana suluri de salam de biscuiti pe care le tavalim prin nuca de cocos, apoi le asezam pe folia presarata, la randul ei, cu cocos, si impachetam . Lasam la rece cel putin 2 ore, apoi feliem si servim.
1
La fiert, rahatul se va topi partial , de aceea nu e bine sa-l taiati in bucati prea mici pentru ca nu va mai fi vizibil in prajitura.