Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

de bucatarasa in Dulciuri, 10 Iun 2024 | 563 vizualizari

 

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire
Gogosile cu lingura sunt un desert traditional indragit in multe culturi, apreciat pentru simplitatea si rapiditatea cu care poate fi pregatit. Aceste gogosi pufoase si aromate sunt perfecte pentru a satisface pofta de ceva dulce in orice moment al zilei, fie ca este vorba despre un mic dejun indulgent, o gustare rapida sau un desert de weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire
  • 2 oua
  • 200 g iaurt (de preferat iaurt grecesc)
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire:

Cum se prepara Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

Pregatirea aluatului:
    Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se omogenizeaza bine.
    Adauga iaurtul si amesteca bine pana se incorporeaza.
    Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si sarea.
    Adauga treptat amestecul de faina in bolul cu oua si iaurt, amestecand continuu pana obtii un aluat omogen. Aluatul va avea o consistenta groasa, dar moale.

Prajirea gogosilor:
    Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un vas pentru prajit la foc mediu. Asigura-te ca uleiul este suficient de fierbinte (poti testa cu o mica picatura de aluat; daca sfaraie si se ridica la suprafata, uleiul este gata).
    Cu ajutorul a doua linguri, ia portii de aluat si toarna-le in uleiul fierbinte. Foloseste o lingura pentru a modela aluatul in forma de gogosi mici.
    Prajeste gogosile pana devin aurii si crocante, intorcandu-le ocazional pentru a se rumeni uniform pe toate partile. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 3-4 minute pentru fiecare runda de gogosi.
    Scoate gogosile prajite cu o spumiera si pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servirea:
    Dupa ce s-au racit putin, presara zahar pudra deasupra gogosilor.
    Serveste-le calde sau la temperatura camerei, alaturi de un lemon ice tea sau un ice frappe. Recomandam si cornulete fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

- Andreea - 1

13.06.2024, 13:53

Trebuiesc încercate!!!

Panacris 1

20.06.2024, 12:04

Rocsi 1

22.06.2024, 21:28

Sunt delicioase aceste gogosi! Le mai fac si eu din cand in cand!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda