Pentru ca tot a inceput scoala, sa pregatim ceva si pentru pachetel.
Se incalzeste laptele cat sa suporti la mana.Se alifiaza drojdia cu o lingura de zahar si doua,trei de lapte cald.Se presara putina faina si se lasa cam 5 min la dospit.Se amesteca restul de lapte cu zaharul,untul topit,oul,esentele si praful de sare intr-un castron mai mare(eu le-am adaugat in masina de paine).Se adauga faina cate un pic.Cand a ajuns la consistenta ca o maia,adaugam si drojdia.Adaugam faina pana se formeaza un aluat usor de lucrat,nelipicios.Framantam cam 10-15 min.
Lasam sa creasca pana isi dubeaza volumul.
Intre timp amestecam toate ingredientele de la umplutura.
Dupa ce a crescut,scoatem aluatul pe masa de lucru infainata,formam bilute ,apoi le intindem cu sucitorul.Punem 1 lingura din compozitia de branza si rulam.Apoi rulam in forma de melc.Asezam melcisorii in tava cu hartie de copt,ii ungem cu galbenus de ou si-i bagam la cuptor pana se rumenesc frumos.Se i cearca cu scobitoarea din cand in cand.
Pofta buna!